چگونه از عفونت های مقاربتی پیشگیری کنیم؟
امتیاز:
عفونت های مقاربتی یا جنسی، عفونت هایی هستند که از طریق تماس جنسی با شخص آلوده منتقل می شوند. این عفونت ها می توانند توسط ویروس، باکتری، قارچ، انگل یا انگل تولید شوند.
سوزاک، ایدز، سیفیلیس، زگیل تناسلی، کلامیدیا چند نوع از عفونت های مقاربتی شایع هستند.
برای پیشگیری از ابتلا به عفونت های مقاربتی، می توانید راه های زیر را دنبال کنید:
- همیشه از کاندوم استفاده کنید و از رابطه جنسی بدون محافظ خودداری کنید. کاندوم می تواند از انتقال بسیاری از عفونت های مقاربتی مانند کلامیدیا، سوزاک، سیفلیس، تبخال، HIV و HPV جلوگیری کند.
- تعداد شرکای جنسی خود را محدود کنید و با شریک جنسی ثابت و مطمئن داشته باشید. اگر شریک جنسی زیادی داشته باشید یا با فردی که شریک زیادی دارد رابطه جنسی داشته باشید، خطر ابتلا به عفونت های مقاربتی در شما بیشتر است.
- قبل و بعد از رابطه جنسی، با شریک خود در مورد سابقه عفونت های مقاربتی صحبت کنید و از وضعیت سلامت جنسی خود و او مطمئن شوید. اگر شک دارید، از انجام آزمایش خون یا ترشحات جنسی برای تشخیص عفونت های مقاربتی بپرهیزید.
- از رابطه جنسی در حالت مستی یا مصرف مواد مخدر خودداری کنید. این موارد می توانند تشخیص شما را از خطرات جنسی کاهش دهند و باعث شوند که از کاندوم استفاده نکنید یا از رابطه جنسی ناامن خودداری نکنید.
- از واکسن های موجود برای پیشگیری از برخی از عفونت های مقاربتی مانند HPV و هپاتیت B استفاده کنید. این واکسن ها می توانند از ابتلا به این عفونت ها یا شدت علائم آنها جلوگیری کنند.
- از بهداشت جنسی خود مراقبت کنید و از محصولات ضد عفونی کننده برای شستشوی نواحی تناسلی استفاده کنید. این کار می تواند از رشد باکتری ها و انگل ها در این نواحی جلوگیری کند و از التهاب و عفونت پوستی پیشگیری کند.