برگزاری شانزدهمین جلسه ژورنال کلاب
امتیاز:
در جلسه امروز که علاوه بر پرسنل کلینیک زخم دکتر کوشا، خانم دکتر لطفی نیز حضور داشتند، دکتر کوشا و دکتر لطفی به ترتیب درباره زخم های سرطانی و زخم های مزمن صحبت کردند که در ادامه به جزئیات این مباحث می پردازیم.
دکتر کوشا درباره زخم های سرطانی فرمودند:هر سرطانی می تواند به پوست متاستاز دهد اما اغلب ناشایع هستند. سرطان هایی که احتمال متاستاز آن ها به پوست بیشتر است در آقایان سرطان های ریه، روده بزرگ و کلیه و در خانم ها سرطان های سینه و روده بزرگ می باشد.
زخم های مزمن، بافت اسکار، فیستول های مزمن و زخم های سوختگی می توانند سبب ایجاد سرطان در ناحیه شوند. معمولا زخم های سرطانی در مراحل اولیه به شکل ندول سفت، دلمه یا ضایعه پوسته پوسته که به راحتی خونریزی می کند و یا به صورت زخمی که پاسخی به درمان نمی دهد، دیده می شود. اغلب این زخم ها در نواحی پیشانی، گوش، لب پایین، دست ها و نواحی که در معرض نور آفتاب هستند، ایجاد می شود. ترشح، بوی نامطبوع، درد، خونریزی و خارش از مشخصات بارز زخم های سرطانی بدخیم می باشد.
در ادامه این جلسه خانم دکتر لطفی مطالبی درخصوص زخم های مزمن ارائه دادند که به شرح ذیل است: اگر دوره بهبودی زخمی بیش از12 هفته طول بکشد جزو زخم های مزمن دسته بندی می شود. زخم ها اغلب در سالمندان، افراد چاق و دیابتی مزمن می شوند. زخم های دیابتی، فشاری و عروقی جزو زخم های مزمن هستند و دوره درمان این نوع زخم ها طولانیست.
عفونت مهم ترین عاملی است که التیام زخم را متوقف می کند اگر بتوانیم عفونت زخم را کنترل کنیم زخم وارد فاز التیام خواهد شد اما اگر کنترل نشود احتمال منتقل شدن عفونت به خون و مرگ وجود دارد. از عوامل دیگری که موجب تاخیر در التیام زخم می شود عفونت استخوان است. 20-60 درصد زخم پای دیابتی در معرض ابتلا به عفونت استخوان هستند که می تواند منجر به قطع عضو شود.